24 EKİM
Konuştuğumuz Sözler
Benimsediğimiz inanca sımsıkı sarılalım.
İkrar için kullanılan diğer bir sözcük tanıklıktır. Vahiy kitabında şöyle der: “Kardeşlerimiz Kuzu'nun kanıyla Ve ettikleri tanıklık bildirisiyle Onu yendiler. Ölümü göze alacak kadar vazgeçmişlerdi can sevgisinden” (Vahiy 12:11).
İsa’nın kanının bizim için ne yaptığını anlatan Tanrı Sözü’ne şahsen tanıklık ettiğimizde Şeytan’ı yendiğimizin farkına vardık. Sözle tanıklık etmek çok basit bir şeydir; sadece Kutsal Kitap’ın onayladığı sözleri söyleriz. Tanıklık bizi kurtarır, bizim korumamızdır. Önemini kelimelerle anlatamam.
İbraniler kitabının yazarı İsa’ya “Benimsediğimiz [ikrar ettiğimiz] inancın Baş Kahini” dedi (İbraniler 3:1). İkrar etmek, “olduğu gibi söylemek” anlamına gelir. Kutsal Kitap’a ve İsa Mesih’e iman etmiş olan bizler için ikrar etmek, Tanrı’nın Kendi Sözü’nde söylediği şeyi ağızlarımızla söylemek demektir. Ağızlarımızdan çıkan sözleri Tanrı’nın Sözü’yle uyumlu hale getiririz. Yalnızca doğru ikrarı yaptığımızda, İsa bizim adımıza avukatlık eder. “Tanıklık” veya “ikrar”, adına ne dersek diyelim, Tanrı’nın kurtarışını alabilmemiz için hayati önem taşır.
İsa, “Kendi sözlerinizle aklanacak, yine kendi sözlerinizle suçlu çıkarılacaksınız” dedi (Matta 12:37). Geleceğimizi konuştuğumuz sözlerle belirleriz. Yakup, dili bir geminin dümenine benzetti. Dümen, geminin küçük bir parçası olduğu halde, koca geminin nereye gideceğini belirler (bknz. Yakup 3:4). Yaşamımızın gidişatını dilimizi kullanarak belirleriz. Doğru şeyi söyleyebilir ve ağzımızdan çıkan sözleri Tanrı’nın Sözü’yle uyumlu hale getiririz ya da yanlış şeyi söyleyebilir ve hayatlarımızın yoldan sapmasına neden oluruz. Dilimizi kullanma şeklimize göre, gemiyi güvenli bir şekilde limana getirebiliriz ya da denizin ortasında batırabiliriz.
İkrar ettiğimiz inancın Baş Kahini olduğun için teşekkür ederim İsa. Düşmanı Kuzu’nun kanıyla ve ettiğim tanıklık bildirimle yendiğimi ilan ediyorum. Benimsediğim inanca sımsıkı sarıldığımı ilan ediyorum. Amin.