29 ŞUBAT
Perhizin Önemi
Bedenim, İsa’nın kanıyla kurtarılmış, temizlenmiş ve arındırılmış olan Kutsal Ruh’un tapınağıdır.
Perhiz ya da günlük rejim, hayatımızda önemli bir yer kaplar. Bilerek veya bilmeyerek herkes rejim yapar. Çeşitli perhiz yöntemleri önerilir ve bunların arasında vejetaryenlik de vardır. Çevremde vejetaryen olmaya istekli birçok kişi tanırım. Onları eleştirmiyorum; saygı duyuyorum. Yine de, akıllarında tutmaları gereken bir takım uyarılar olduğunu düşünüyorum. Pavlus’un ne yazdığına bakalım:
İmanı zayıf olanı aranıza kabul edin, ama tartışmalı konulara girmeyin. Biri her şeyi yiyebileceğine inanır; imanı zayıf olansa yalnız sebze yer. Her şeyi yiyen, yemeyeni hor görmesin. Her şeyi yemeyen, yiyeni yargılamasın. Çünkü Tanrı onu kabul etmiştir. Romalılar 14:1-3
Pavlus, başkalarına karşı davranışlarımıza özen göstermemiz gerektiğini söyledi. Vejetaryenlik açısından, sadece sebzeyle beslenenin imanının zayıf olduğunu, çünkü doğruluğu kazanmak için et yemekten kaçındığını söyledi.
Birçok insan tarafından savunulan ve kabul gören başka bir perhiz çözümü daha vardır: Alkolden tamamen kaçınmak. Ama Kutsal Kitap bu konuda Rab’bin şu sözlerini aktarır: “Hayvanlar için ot, İnsanların yararı için bitkiler yetiştirirsin; İnsanlar ekmeğini topraktan çıkarsın diye, yüreklerini sevindiren şarabı, yüzlerini güldüren zeytinyağını, güçlerini artıran ekmeği hep sen verirsin.” (Mezmur 104:14-15).
Tanrı tüketmemiz için yeryüzünden birçok üretir, buna “yürekleri sevindiren” şarap da dahildir. Tanrı’nın bizden içki karşıtı olmamızı talep etmediği açıktır.
İsa’nın kanı ve Kutsal Ruh’un işi için teşekkür ederim Rab. Yediğimle ve yeme sıklığımla da Tanrı’yı yücelteceğimi ilan ediyorum. Bedenim, İsa’nın kanıyla kurtarılmış, temizlenmiş ve arındırılmış olan Kutsal Ruh’un tapınağıdır. Amin.