7 MART
Tanrı’ya Sunulan
Organlarım, bedenimin üyeleri, Tanrı’ya hizmet ve O’nun yüceliği için sunulmuş olan doğruluk araçlarıdır.
Pavlus şöyle dedi: “Bu nedenle bedenin tutkularına uymamak için günahın ölümlü bedenlerinizde egemenlik sürmesine izin vermeyin. Bedeninizin üyelerini haksızlığa araç ederek günaha sunmayın. Ölümden dirilenler gibi kendinizi Tanrı'ya adayın; bedeninizin üyelerini doğruluk araçları olarak Tanrı'ya sunun” (Romalılar 6:12-13). Özgürleştirildik. Günah ellerimizi, ayaklarımızı veya dilimiz kontrol etmemelidir. Aksine, Pavlus kendimizi Tanrı’ya sunmamızı ve bedenimizin üyelerini de doğruluk araçları olarak Tanrı’ya sunmamızı söyledi. Burada çifte bir sunuş vardır.
İlk olarak irademizi Tanrı’ya teslim ederek şöyle deriz: “Benim değil, Senin isteğin olsun.” Rab’bin Duası’nda ikinci rica şudur: “Gökte olduğu gibi, yeryüzünde de Senin istediğin olsun” (Matta 6:10). “Senin istediğin olsun” diye dua ettiğimiz zaman, Tanrı’nın istediğinin olmasını isteyen dua eden kişinin iradesi bunu başlatır.
İrademizi, isteklerimizi sunduğumuzda, Tanrı’ya verdiğimizde, ozaman bedenimizin fiziksel üyelerini de doğruluk araçları olarak Tanrı’ya veririz. Grekçe’de “araçlar” sözcüğü aslında “silahlar” demektir ve ruhsal bir çatışmayı ima eder. Bunlar çapa veya saban gibi sıradan araçlar değil, kılıç gibi savaş araçlarıdır.
Kutsal Ruh’ta vaftiz olmak kilit önemdedir, çünkü bu deneyimle birlikte önce irademizi Tanrı’ya teslim ederiz; sonra da kontrol etmekte aciz kaldığımız bedenimizin en ele avuca sığmaz üyesini; Dilimizi. Kutsal Ruh’ta vaftiz olduğumuz zaman, aslında bedenimizin üyelerini doğruluk araçları (silahları) olarak sunma buyruğunu yerine getiririz. Dil Tanrı’ya teslim edildiğinde ve Kutsal Ruh tarafından yönlendirildiğinde kesinlikle bir silaha dönüşür: Dua ederek, tanıklık ederek ve vaaz ederek.
Çarmıhtaki zaferin için teşekkür ederim İsa. Organlarımın, bedenimin üyelerinin, Tanrı’ya hizmet ve O’nun yüceliği için sunulmuş olan doğruluk araçları olduğunu ilan ederek, kendimi ve isteklerimi Sana teslim ediyorum. Amin.